Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Κι όμως...

Photo for this article

Η είδηση:

"Τουλάχιστον τέσσερις είναι οι νεκροί από τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν στο Μπουένος Άιρες, μεταξύ κατοίκων και αστέγων της πρωτεύουσας της Αργεντινής.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν την Τρίτη, όταν οι αστυνομικές αρχές προσπάθησαν να απομακρύνουν τους άστεγους μετανάστες από διάφορες χώρες της Λατινικής Αμερικής (Περού, Βολιβία, Παραγουάη) οι οποίοι πραγματοποιούσαν κατάληψη σε πάρκο της εργατικής εστίας στη συνοικία Βίγια Σολντάτι. Έτσι λοιπόν, μετά την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από την περιοχή, κάτοικοι επιτέθηκαν με άγριες διαθέσεις στους καταληψίες.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα των δημοτικών αρχών για ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων για την καταστολή της κατάληψης, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιος προκάλεσε τους θανάτους."


Κι όμως, στο ιντιμίντια Αργεντινής λέει ότι η εκκένωση του πάρκου κατά της διάρκεια της οποίας υπήρξαν νεκροί δεν έγινε από τους γείτονες αλλά από την τοπική κυβέρνηση σε συνεργασία με την ομοσπονδιακή αστυνομία, κάποια αστυνομία τύπου αγροφυλακής και τη μητροπολιτική αστυνομία.

Κάποιοι βιάστηκαν να μιλήσουν για κοινωνικό κανιβαλισμό σε μια κοινωνία με αρκετά συνεκτικούς κοινωνικούς δεσμούς όπως αυτή στις γειτονιές του Μπουένος Άιρες. Έτσι, δημιουργείται ένα κλίμα για "παραδείγματα" που πολλές φορές αντιστοιχίζονται με την ελληνική κρίση-όπως η Αργεντινή- και επιδιώκεται διάχυση του κοινωνικού φόβου και της απογοήτευσης.

Παρόλαυτά, ο Άγιος Παντελεήμονας συνεχίζει να είναι καθαρά ελληνικό φαινόμενο -μάλλον...

Δεν υπάρχουν σχόλια: