Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

τα μαγειρέματα της ΓΑΔΑ

Μία είδηση έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα:

Ο δραπέτης Βασίλης Παλαιοκώστας βρίσκεται, όπως όλα δείχνουν, πίσω από το δέμα - βόμβα που προκάλεσε τον θάνατο, στις 24 Ιουνίου, του υπασπιστή και στενού συνεργάτη του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Γιώργου Βασιλάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», συνολικά δεκατέσσερα αποτυπώματα που ανήκουν στον κακοποιό, παλαμικά και δακτυλικά, έχουν βρεθεί στον φάκελο μέσα στον οποίο είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός”…

Και συνεχίζει σε άλλο σημείο: «άτομα που κινούνται στον σκληρό πυρήνα των αντιεξουσιαστών και έχουν φωτογραφηθεί ως διαχειριστές του λεγόμενου «επαναστατικού ταμείου» είχαν μεσολαβήσει προκειμένου να φτάσουν στα χέρια του Βασίλη Παλαιοκώστα δύο «καθαρά» πιστόλι… κλπ κλπ»

Τα δεδομένα είναι ότι οι αδελφοί Παλιοκώστα, επί δεκαετίες σημεία αναφοράς της κοινωνικής ληστείας, ουδέποτε σκότωσαν. Είχαν πολλές ευκαιρίες να το κάνουν αλλά δεν το έκαναν. Και να λοιπόν που για χάρη των «διαπλεκόμενων» με τον αντιεξουσιαστικό χώρο καταστρατηγούν μια συνειδητά επιλεγμένη τους θέση.

Ξεδιπλώνεται λοιπόν εν μέσω άθλιων αυθαιρεσιών «στον χώρο του αοράτου» μια στρατηγική. Η διεύρυνση της εγκληματοποίησης στις παρυφές ενός πολιτικού χώρου για να περιθωριοποιηθεί η κοινωνική του προταγματική. Ποια προταγματική; Αυτή που θα βρεθεί απέναντι σε καταστάσεις σαν κι αυτή που περιγράφεται σε μια άλλη σημερινή είδηση:

«Πριν από λίγες ημέρες, υπεγράφη στην Ελλάδα η πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας, που καθορίζει αμοιβές κάτω και από τα χαμηλότερα όρια ημερομισθίων και μισθών της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Το γεγονός ότι η σύμβαση αυτή υπεγράφη σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον επισφαλή, από πολλές απόψεις, κλάδο της φύλαξης (security) θεωρείται ότι συνιστά προπομπό και για σειρά άλλων επιχειρήσεων στον χώρο των υπηρεσιών. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο αυτής της σύμβασης είναι ότι συνδέεται και με τους όρους που θέτει ο πελάτης της εταιρείας. Δηλαδή, το ύψος των αμοιβών καθορίζεται βάσει των δυνατοτήτων που έχει ο πελάτης στον οποίο η εταιρεία θα παράσχει υπηρεσίες για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η εξέλιξη αυτή, απλώς, έρχεται να ενισχύσει το βασικό συμπέρασμα: ότι το νέο μοντέλο της μερικής και προσωρινής απασχόλησης, που στηρίζεται όλο και περισότερο σε όρους ατομικών συμβάσεων, τείνει να μετεξελιχθεί σε κανόνα. Την ίδια ώρα, τα ποσοστά της μερικής απασχόλησης διπλασιάζονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: